A Veolia Environnement

150 év a környezetvédelem szolgálatában

A Veolia Environnement egy nagy család, melyet számos vállalat alkot. Mint minden család, mi is büszkék vagyunk a gyökereinkre, melyek 150 évre nyúlnak vissza.

"Csoportunk, mely az iparosodással és az urbanizációval egy időben született, az elmúlt 153 évben folyamatosan alkalmazkodott a társadalmi változásokhoz." (Henri Proglio, a Veolia Environnement elnök-vezérigazgatója)

A Veolia Environnement a környezetgazdálkodási szolgáltatások területén a világ legnagyobb vállalata: mintegy 300 ezer foglalkoztatottal, öt kontinensen, több mint száz országban van jelen.

A francia eredetű, éves szinten 30 milliárd euró forgalmat bonyolító cégcsoport tevékenysége felöleli a víziközmű szolgáltatások (Veolia Eau), a hulladékgazdálkodás (Veolia Propreté), az energiagazdálkodás (Veolia Énergie) és a tömegközlekedés (Veolia Transport) területeit. Ügyfelei között egyaránt megtalálhatók önkormányzatok, költségvetési intézmények, valamint az ipar és a szolgáltató szektor vállalatai.

A Veolia Environnement testre szabott, ugyanakkor átfogó megoldásokat kínál partnereinek, és ezzel hozzájárul a fenntartható fejlődés, valamint a hatékony környezetgazdálkodás elősegítéséhez.

Magyarországi jelenlét
A Veolia Environnement ágazatai tizenöt évvel ezelőtt, az 1990-es évek elején kezdték meg működésüket a hazai piacon.

A Veolia Transport képviseleti irodával, míg a többi ágazat leányvállalatokkal jelenik meg Magyarországon: a Veolia Víz és a Veolia Környezetgazdálkodási Szolgáltatások irányítása alatt álló érdekeltségek, valamint a Veolia Energia tulajdonában lévő Dalkia Energia összesített, 2005. évi árbevétele meghaladja a 66 milliárd forintot, míg a foglalkoztatottak száma a 2800 főt.

A négy üzletág jogilag egymástól független, ugyanakkor – a nemzetközi gyakorlatot követve – törekszik a szoros együttműködésre, mind a kereskedelem, mind a kommunikáció területén. A többnyire közös ügyfélkör - önkormányzatok, ipari és szolgáltató létesítmények - számára optimalizált, megbízható működést, pénzügyi megtakarítást, illetve műszaki fejlesztést jelent a Veolia Environnement cégei által kidolgozott, átfogó, ugyanakkor testre szabott szolgáltatáscsomag.

Kapcsolat SARPI Dorog Környezetvédelmi Kft.
Cím: 2510 Dorog, Bécsi u. 131.
Telefon: +36 33 512-700
Fax: +36 33 512-857